Vendég írások

Elrontott meglepetés – Enic írása

Annak ellenére, hogy tudtam a szüleim hova rejtik a nekem szánt meglepetéseket (apa szekrénye legfelső polcára), tizenegy éves korom előtt nem jutott eszembe, hogy karácsony napja előtt megnézzem mit is fogok kapni. Hogy aznap miért tettem, amit tettem, nem tudom megmagyarázni, már csak a pillanatra emlékszem, ahogy odahúzom a széket és remegő kézzel kinyitom a szekrényt. A felső polcon ott feküdt egy pár matricás album és a világ legszebb Barbie babája. A babának igazi szempillája volt és egy csodálatos ruhát viselt. Nem mertem kibontani, ezért a lutra-albumokat vizsgáltam meg jobban. Egy állatos és egy Barbie babás, az akkori „legmenőbb” cuccok. Boldog voltam egy pillanatra és akkor a torkomba mart a keserűség. Elrontottam a szüleim karácsonyi meglepetését.

Karácsonyig iszonyat lelkiismeret furdalásom volt. Nem sűrűn titkoltam el semmit anyu előtt, ezért elhallgatni mit tettem, most kínszenvedés volt. Reméltem, az esti ajándék átadás után enyhül a nyomás a mellkasomon.

A szenteste a családban a következőképp telt. Elmentünk nagypapához busszal, ott találkoztunk apukám testvéreivel és azok családjával, cirka 12-13 ember, felnőtt és gyerek vegyesen. Megérkezünk, persze mindenki az ajándékokkal kezd. Abban az évben késtünk egy picit, ezért mindenki engem nézett, mit szólok, mikor kibontom a csomagokat. Ültem a földön és izgatottan téptem szét a dobozt rejtő papírt. Egy pillanatra megfeledkeztem a lelki fájdalmamról is. Egészen addig, amíg meg nem pillantottam mit kaptam a nagypapámtól. Egy Barbis lutra albumot és egy szőke Barbie babát. Az anyukámra néztem. Próbáltam kitalálni, vajon most, hogy is kéne viselkednem. Anyukám egy pillanatra sem mutatta, hogy tisztában van vele, ugyanaz az ajándék fog otthon is várni.

– Nagyon szép a baba – nyögtem ki végül.

– A matricás album hogy tetszik? – kérdezte nagyapám és én majdnem elsírtam magam.

– Pont ilyet szerettem volna – néztem anyukámra és rettenetesen sajnáltam, hogy nem tőle kaptam meg először a hőn áhított ragasztós-újságot.

Soha többet nem kutattam ki a meglepetésem.

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.