Kertész Julcsi írásai

Lelkünk táplálása a téli időszakban

A tavalyi év történései után, illetve hogy téli időszakot élünk és hamar sötétedik, talán még fontosabb ebben az időszakban a lelkünk gondozása, ápolása, mint máskor.

Mivel a programoknak és a nagy össznépi találkozóknak továbbra is híján vagyunk, ezért többnyire olyan példákat hoztam, amiket egyedül, magunkba nézve tudunk végezni.

woman wearing black sweater holding ice forming heart

 

  1. Frissen és lendületesen induljon az év, változásokkal teli legyen, ne legyen minden megszokott, így a változást kezdhetjük pl. a lakásunkban, egy jó kis szoba és tér átrendezés, lakberendezése felér egy kész terápiával, ne gondoljunk nagy dolgokra, csak teljesítsük ki kreativitásunkat, határ a csillagos ég.
  2. A változás gardróbunkra, ruháinkra is ráfér. Túrjuk át szekrényünk tartalmát és szelektáljunk. A személyiségünk és ízlésünk mindig változik, így a már nem kedvelt, hibátlan, de nem hordott daraboktól váljunk meg, adjuk oda ismerőseinknek vagy ajánljuk fel rászorulóknak, Cseriti boltoknak (Charity shop). Mivel már a külső, úgymond szemmel is látható dolgokkal végeztünk, jöhet a mélyebb, belső világunk gondozása, táplálása.
  3. Bevallom, nem vagyok egy tipikusan sokat olvasó lélek, de a korlátozások és szabályozások miatt igen csak felszabadult időm alatt bizony engem is beszippantott a könyvek világa, mivel igen nehéz most utazni, így én az úti leírásokra és útinaplókra kattantam rá teljesen. Válassz te is magadnak egy témát, amit szeretsz és fedezd fel a könyvekben rejlő csodákat.
  4. A lelkünket táplálhatjuk humorral és jókedvvel is, ehhez pedig elengedhetetlenek a családi filmnézések, sorozatmaratonok vagy társasjáték estek, minél többen játszunk a humoros játékokkal, annál nagyobb lesz a kacajok hangja is.
  5. A zene, az illatok és fények játéka is igen megnyugtatóan és lazítóan hat rám. Ebben az időszakban hangulatomnak megfelelő gyertyát égetek, vagy éppen illóolajat párologtatok.
    A home office során sem hagyok alább ebből a hangulatból, az illatok és fények mindig jelen vannak, emellett halkan, időszaknak és tevékenységeknek megfelelően zene is szól a háttérben, legyen az jazz vagy indie vagy soul típusú.
  6. Ugyan ilyen feltöltődést szoktam tapasztalni, amikor kutyát sétáltatok akár egyedül vagy barátok társaságában. Erdei séták közben mindig eggyé válok a természettel, de az is előfordul, hogy gyalog megyek vásárolni. A kinti levegő és a mozgás frissíti az agyat és a testet is egyaránt.
  7. Ha, már túl vagyunk a mozgáson, táplálhatjuk testünket is, a főzés egyedül vagy többedmagunkkal, mindig egy inspiráló tevékenység, ahol a kreativitássunkké és a jókedvvé a főszerep. Remek alkalom van ilyenkor év elején az életmódváltásra is, ami az étkezéssel kezdődik.
  8. Egy stresszes nap után, nyugalomra és lazításra vágyom, így ilyenkor elengedhetetlen egy lazító hangulatos fürdő, habbal, fürdő bombákkal, gyertyával, zenével és egy pohár borral, vagy egy finom teával.

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.