Kertész Julcsi írásai

Karácsonyig filmajánló 19. – Polár Expressz

Nagy utazás az Északi-sarkra az expresszel,a mese, amely egy pizsamás kisfiú vonatra szállásával kezdődik, és egy varázslatos jeges hangulatos világban játszódik. A film nagyszerű témákkal foglalkozik, központi szerepben van a karácsony és a szeretet, a felnőtté válás és ezek kapcsolata. A főhősünk kezdetben még csak apróságokon megy keresztül, itt már a gyermek már nem gyerkőc ebben az értelemben, hiszen hite meginog a karácsonyban és a Mikulásban is.

Az utazás tényleg magával ragad, általában azt mondják, hogy maga az utazás a lényeg nem pedig az hova érkezel, itt azonban a végkifejlet és a dolgok értelme, amikor minden összeáll az bizony a film végén van.

A vizuális effektek és speciális megjelenés, ami 2004-ben még egyedülálló volt, az animációs filmben magukért beszélnek, az egyik főszereplő Tom Hanks nem véletlen hogy a film több Oszkár jelölést is kapott. A karácsonyi szünet alatt válts jegyet az expresszre, utazz egy hatalmasat szeretteiddel együtt, kapaszkodjatok a fotelekbe és egyszerűen élvezzétek az utazást.

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.