Fodor Betti írásai

Karácsonyig filmajánló 4. – Rossz anyák karácsonya

Szuper karácsonyt szeretnél? Az egész házat már novemberben feldíszítetted és már puhulnak a mézeskalácsok a sütis üvegben? Minden ajándékot megvettél, ízlésesen becsomagoltál és a már a karácsonyfa díszben tiszteleg december elején? Ha te sem vagy ilyen, akkor ezt a filmet neked találták ki. Van benne züllöttség, móka és kacagás, chippendale show, bájos/bajos anya-lánya konfliktus, karácsonyfa lopás és hogy ne csak a legjobbakat említsem: tömény versengés is. 

Ahogy a film címe is mutatja nem minta anyákról van szó. Három kikészült idegekkel rendelkező anyukát meglátogatnak a saját anyáik. Van, aki jól fogadja az anyját, hiába lopta meg többször. Van, aki nem örül a kontroll mániás anyuka felbukkanásának. És van, aki szívesebben tartana egészséges távolságot az anyjával, bár örül, hogy látja felmenőjét. Mint minden “rossz anyák” film, ez is az anyai lázadásról szól humoros formában. Elvégre csak azért, mert nem egy dísszel születtünk a lábunk között, miért kellene az egész karácsonyi készülődést végig robotolnunk, mint egy gép? Miért kellene mindent tökéletesen, de lelketlenül végig csinálnunk? Miért csak mi nők akarunk megfelelni karácsonykor?

Nem az a tipikus romantikus csajos film, mint amit a Hallmarkon játszanak. Ehhez a filmhez nem kell zsebkendő. Ellenben komoly társadalom kritikát tartalmaz és hatalmas “Jé ez tiszta nővérem/apám/lányom!” felismeréseket. Bevallom, hogy én mégis megkönnyeztem a moziban pár éve a filmet, mikor először láttam, mert volt olyan jelenet, amin besírtam a röhögéstől. Bár a film nem annyira vad, mint a Hivatali Karácsony, de azért odab…sz. Garantáltan oldja a feszültséget, a stresszt, és amolyan jólesően tudsz a film után legyinteni a karácsonyi hajtásra. 

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.