Kertész Julcsi írásai

Magány oldása

Lépések ahhoz, hogy egyre kevésbé érezd magad magányosnak:
(A magányt nem mással, mint gondolatainkkal és tetteinkkel tartjuk életben – azaz igazából mi zárjuk magunkra az ajtót.)

minimalist photography of open door

1. Kezdeményezz, próbálkozz, mosolyogj, nyiss a Világ felé

A kezdő kis lépések éppen azt szolgálják, hogy a falakat apránként döntsd le magad körül. Az adott szituációk teremtik azokat a pillanatokat, amikor kapcsolódni tudsz másokkal, azaz például, tömegközlekedési eszközön vagy ha vásárolsz a boltban, ezek mind-mind olyan helyzetek amikor létre jöhet a kölcsönös kommunikáció, tehát  útba tudsz igazítani egy idegent vagy pár kedves gondolat lehet az eladónak.

Ne várd azt, hogy valaki végre rád írjon és elhívjon – ha eszedbe jut valaki, írj neki te, és hívd el valahova, csak úgy. Pont ezekkel az apró gesztusokkal tudod felülírni azt a beállításodat, amely végül a magányhoz vezetett.

2. Csökkentsd az elvárásokat (és a közösségi médián töltött idődet)!

A közösségi média, számtalan túlzott elvárást építhet fel bennünk arra nézve, hogy milyennek kellene lennie a társasági életünknek. Keserű szájízt és elégedetlenséget von maga után az, ha rövid időn belül szembesülsz több olyan képpel, amelyekből csak azt a következtetést vonod le, hogy neked nincs ennyi barátod, vagy ilyen izgalmas életed.

A lényeg, az együtt levés, és a közös élmények megteremtése, nem minden találkozás során kell mély-lelkizős beszélgetést folytatni, olykor a csacsogás is nagy felüdülést tud jelenteni. Az ilyen találkozáskor csökkentsd az elvárásaidat, hagyd, hogy az események sodorjanak, éld át az adott pillanatokat és a benne rejlő örömöket.

3. Értékeld át az egyedül töltött időt!

Az időt amikor egyedül vagy, töltsd el hasznosan és éld meg ugyanolyan jól és intenzíven mintha társaságban lennél. Az egyedüllétkor számos jó ötlet születhet, találhatsz magadnak új hobbit, elkezdhetsz nyelveket tanulni, tovább fejlesztheted főző tudásodat, vagy csak tölts időt az állataiddal. Próbálj ki olyan dolgokat, amik a Bakancslistádon vannak, vagy ha nincs ilyened, akkor készíts egyet. Erőltesd meg magad és csinál olyat amit korábban nem szerettél, adj esélyt az adott tevékenységnek, ne feledd próbálkozni ér. 🙂 🙂 🙂

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.