Kertész Julcsi írásai

Hála a modern technikának!

Amikor a lehetetlen lehetséges, a modern számítástechnikának köszönhetően.

Érdekesség:
Igaz, hogy több felmérés is kimutatta, hogy a társadalom nagy része, igen csak kütyü illetve net és közösségi média függő. A tavalyi évben egy felhasználó átlagban napi 6 óra 24 percet töltött az interneten, ez azt jelenti, hogy 100 napot az interneten vagyunk az egy évből. Ami így leírva és kimondva, igencsak sokkoló. A netezők száma tavaly 100 millióval nőtt, ami azt jelenti, hogy a fejlődő országok is kapcsolódtak az internetre.  Az is kiderült a kimutatásból, hogy az internetre való kapcsolódások több mint a fele mobilkészülékekről történik. A megnövekedett mobilhasználattal egyidejűleg a megnövekedett adathasználat is következik. 20 milliárd (igen milliárd) gigabájtot használnak el a felhasználók egy hónap során. Így egy átlag felhasználó 7 gigabájt adatnetet használ fel egy hónapban.
Mi magyarok is rákattantunk a világhálóra, a járvány okozta helyzet miatt kényszerülünk a home office-ra, otthon tanulásra, illetve továbbra is aktívak, hanem még aktívabbak vagyunk a közösségi oldalakon. Rengeteg érvet fel lehet hozni, hogy miért rossz, hogy ennyire felgyorsult és modern világot élünk, beszélhetnénk az internet sötét oldaláról és a károkról, amiket a közösségi média okoz, de így advent, illetve karácsony közeledtével, nézzük inkább ennek is a jó, pozitív oldalát. Sokan töltik az otthonuktól távol, külföldön az ünnepeket, munka és egyéb elfoglaltság miatt. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a modern technológiát, legyen szó, telefonról, számítógépről, notebookról, tabletről vagy egyéb technikai kütyüről.
Számos program és applikáció segítségével könnyedén kapcsolatot teremthetünk szeretteinkkel. A videónak és a videókamerának köszönhetően még együtt is tölthetjük az egész napot 24-én és együtt is ehetünk persze csak virtuálisan.

Cikkükben felsoroljuk a legjobb programokat és applikációkat ahhoz, hogy akik, bár fizikailag messze vannak, lélekben és virtuálisan mégis velünk lehetnek, ezzel a karácsony igazán teljes lehet.

black iPad
Számítógép és telefonra is egyaránt elérhető/letölthető programok:      
Facebook
Kijelenthető, hogy a világ legnagyobb közösségi oldala. Felhasználói kommunikálhatnak egymással, de minimum korhatár a 13. év a regisztrációhoz. Ismerősök (friends) gyűjtése és elérése könnyedén megvalósul az oldallal, emellett tölthetünk fel képeket, videókat is az üzenő falunkra. A Facebook messenger (Chat) applikációval könnyedén telefonálhatunk, videózhatunk, sőt még játszhatunk is a facebook barátainkkal, illetve különböző közösségi oldalokon is.
Instagram
Fotó és videó megosztó oldal kifejezetten telefonra szabva, itt megoszthatunk story-kat is, ami pár másodperces mozgókép, amit menthetünk az insta oldalunkon is.
Skype/Viber/WhatsApp/Line/Twitter/Telegram
Ingyenes elérhető internetes telekommunikációs alkalmazások, amelyek használhatóak telefonról, számítógépről  vagy akár tabletről is. A fent említett applikációkat akkor tudjuk használni szeretteinkkel, hívásra, videohívásra, konferenciahívásra vagy üzenet küldésre, ha az ismerősünk is rendelkezik az adott applikációban fiókkal és elérhetőséggel.
Snapchat
Szintén fotókat és videókat oszthatunk meg ismerőseinkkel, a fent említettek közül azonban attól különbözik, hogy snapchaten „nem hagyunk digitális lábnyomot”, vagyis üzeneteink és képeink 10 másodpercig elérhetőek az elküldött ismerős számára. Videórészletek 24 óráig elérhetőek. Persze tudjuk, hogy ami egyszer kikerül a netre, az örökre is ott marad.

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.