Kertész Julcsi írásai

Karácsonyig filmajánló 2. – Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Varázslatos családi film kicsiknek és nagyoknak. Gondolom nem vagyok egyedül, ha azt mondom, kiskoromban a barátaimmal többször bemásztunk a szekrényünkbe, hátha eljutunk a csodálatos és varázslatokkal teli téli Narniába.

A filmben szereplő testvérek helyébe biztos te is beleképzelted már magadat. A nagy utazás során kicsit mindannyian visszatekintünk gyerekkorunkra.

wardrobes #closet #armoire storage, hardware, accessories for wardrobes, dressing room, vanity, wardro… | Antique wardrobe, Vintage dressing rooms, Bedroom vintage

Az egyik kedvenc karácsonyi filmem, a történet a II. világháború alatt játszódik, négy testvérpárral a középpontban, akik egy birtokra küldenek a háború alatt, és a bújócska vége igen nagy felfedezésekkel zárul. Miután a felfedezett ruhásszekrénybe bújnak a hőseink, egy teljesen más világba csöppennek. A különböző életkorral rendelkező gyerekek nem is akarnak hinni a szemüknek, nem is sejtik milyen kalandok állnak előttük. Itt Narniában folyamatosan tél van, (a gonosz boszorkány miatt), az állatok beszélnek, megjelennek varázslatos lények és a mágia világa tárul elénk minden mennyiségben. Szereplőink sikerrel járnak küldetésükben? A jó vagy a rossz oldalra állnak? Ki az az Aslan?

Ezekre mind választ kapsz, ha megnézed ezt a varázslatos világban játszódó bájos filmet. És hogy miért is a kedvencem a film?

Egyszerű a válasz, mindegyik karakter más személyiséggel rendelkezik, akár csak a való életben, itt is mindenkinek megvannak az erősségei és gyenge pontjai. Tanúi lehetünk és megismerkedhetünk a szeretet különböző formáival, a kitartással, az árulás következményeivel és a megbocsátással is, emellett persze látványosan jeleníti meg a film az egész történetet, mely gyerekek számára is könnyen feldolgozható és értelmezhető. Persze a havas tájról, a hangulatról és a Mikulásról se felejtkezzünk meg. 

Please follow and like us:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.